Een keer een dag overslaan is geen regelrechte ramp, maar als je echt wilt dat de basilicumplant lang in leven blijft zul je hem ook echt iedere dag water moeten geven. Doe dit niet bij de stelen, maar giet water in de schotel onder de pot (vandaar de pot met gaatjes). Op die manier nemen de wortels het water beter op.

Daglelie oranje
De daglelie heeft als bijnaam boerenbedrog. Dat heeft te maken met het feit dat de prachtige oranje bloem maar één dag bloeit. Dat valt echter niet op omdat er meerdere oranje bloemen aan een stengel zitten. De plant vermeerdert zichzelf door uitlopers en kan hiermee andere planten overwoekeren.

Hoogte: 50 tot 80 centimeter
Wanneer daglelie zaaien: oktober tot april
Bloeitijd: mei tot september
Latijnse naam: Hemerocalli
Soort plant: polvormende vaste plant
De daglelie heeft zoetige eetbare bloemen.

Cheesy, maar wel waar: een basilicumplant heeft veel verzorging nodig dus je zult hem met liefde moeten behandelen. Je bent relatief veel tijd kwijt aan het verpotten en water geven, maar het kan ook geen kwaad om je groene vriend zo nu en dan eens goed te bekijken. Kleuren de bladeren geel? Geef ‘m wat minder water. Kleuren ze bruin? Trek de bruine blaadjes eraf en zet de plant iets beschutter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *