Geel en groen is uiteraard een bijna niet te kloppen combinatie in de tuin. Wellicht komt dat ook, omdat we in ons land die kleuren in bijna iedere grasveld wel zien en het als natuurlijk beschouwen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van planten met gele bloemen die ook in jouw tuin passen.

Voor de basis van een indoor moestuin heb je drie dingen nodig: bakken om in te zaaien, de juiste grond om in de groeien en moestuinvoeding. Het planten van zaadjes gaat binnen net even anders dan buiten. Zoek een plek voor de moestuin met veel daglicht – meestal voor het raam – en schaf daarna geschikte bakken aan. Om goed te kunnen groeien hebben zaadjes namelijk veel licht nodig. Ga voor een hoge moestuintafel, leuke potten of speciale bakken voor op de vensterbank.

Stokrozen zijn er in vele kleuren waaronder zachtgeel. De meeste Nederlanders kennen de stokrozen uit Zuidelijke vakantielanden waar ze tegen de witte huisje groeien en overvloedig bloeien. Ook in onze tuinen hebben ze de beschutting van bijvoorbeeld een muur of sierheesters nodig. Na 2 jaar kan je stokrozen het beste weer vervangen omdat ze daarna vatbaar zijn voor roestschimmel

Hoogte: maximaal 2 meter
Wanneer stokroos zaaien: najaar of voorjaar
Bloeitijd: juli tot en met oktober
Latijnse naam: Alcea
Soort plant: tweejarige tuinbloeiers
De originele herkomst van de stokroos is niet bekend. Plantkundigen denken aan Siberië of China. In Europa werden ze door de Moren in Spanje geïntroduceerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *